stressenburnout.png

"Na de zomer (2014) merkte ik dat ik niet uitgerust was"

Image

Stress en burnout therapie bij Psycholoog Noordwijk

Uitgeput

Wanneer we merken dat we oververmoeid raken, slaapproblemen hebben en moeite hebben met het onthouden van simpele dingen, dan is er sprake van overspannenheid. We zijn prikkelbaar naar de omgeving, we verliezen onze veerkracht en flexibiliteit en we kunnen steeds moeilijker omgaan met tegenslagen.

Draagkracht vs draaglast

Iedereen heeft in zijn leven te maken met spanning. Verandering vraagt om aanpassen, dat levert meestal spanning op. Er is zowel positieve als negatieve spanning. Negatieve spanning wordt ook wel stress genoemd. Langdurige blootstelling aan stress kan overspannenheid tot gevolg hebben. Het risico is dat we overvraagd, overspannen en uitgeput raken.

Behandeling bij Psycholoog Noordwijk

Naarmate de stress aanhoudt en de kans om te herstellen uitblijft stijgt de kans dat stress leidt tot psychische en lichamelijke klachten waardoor zelfs langdurig ziekteverzuim kan optreden. De therapie heeft aandacht voor het leren herkennen van stresssignalen, voor het bewaken van grenzen en voor het herstellen van de energiebalans. Interventies zijn gericht om de gezondheid op peil te brengen, ontspanning te zoeken en persoonlijke haalbare doelen te stellen, zowel op het werk als privé. Door EFT - Emotional Freedom Technique -  reduceer je je eigen stressniveau binnen enkele minuten. Het is een techniek die snel resultaat geeft bij stressklachten.

Heb je meer vragen over stress en burnout therapie bij Psycholoog Noordwijk, mail naar info@psycholoog-noordwijk.nl of bel ons op 06 11 48 21 92.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp