angst.png

"Een angststoornis wat mijn leven belemmerde"

psycholoog-noordwijk_sfeer2.jpg

Angst therapie bij Psycholoog Noordwijk

Heb jij last van angstige gevoelens? Bij Psycholoog Noordwijk helpen we jouw met onze angst therapie! Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen met angstige gevoelens zitten. Je bent dus zeker niet de enige. Dit kan je ontzettend belemmeren in het dagelijks leven. Pak dit dan ook zo snel mogelijk aan! Neem vandaag nog contact op met onze psychologen!

Wat gebeurt er als angst de overhand neemt?

Angst is een waardevolle emotie die ons helpt te overleven. Het waarschuwt ons voor gevaar en het beschermt ons. Maar wat gebeurt er als angst ons leven beheerst en we daardoor niet meer durven te doen wat we eerst wel deden? We vermijden griezelige situaties, alsmede mensen of dingen die ons angstig maken. Met het gevolg dat we ons steeds meer geïsoleerd voelen. We voelen ons gevangen door de angst en onze vrijheid lijkt verdwenen.

Herken de kenmerken van angst

Wat vaak veel minder bekend is, is dat gevoelens als duizeligheid, wazig zien, een verdoofd gevoel of juist tintelen van armen en vingers, stijve, bijna verlamde spieren, hartkloppingen en kortademigheid ook een deel kunnen zijn van angst. Wanneer iemand deze lichamelijke sensaties heeft dan kan deze angst zo hoog oplopen dat de het echte paniek wordt. Zo kan je zelfs paniekaanvallen krijgen op verschillende moment waarin je met de situatie geconfronteerd wordt waaruit angst ontstaat. Het gevoel van derealisatie, onwerkelijkheid en de angst om ‘door te draaien’ geeft ons een onzeker gevoel in ons dagelijks functioneren.

Behandeling met de angst therapie van Psycholoog Noordwijk

Bijna 1 op de 5 volwassenen heeft weleens te maken gehad met een angststoornis. Bij Psycholoog Noordwijk krijgen wij dus regelmatig cliënten met angstige gevoelens. De cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelmethoden voor angstproblemen in Nederland. Het biedt een goed alternatief voor medicamenteuze behandeling, aangezien het probleem bij de bron wordt aangepakt en niet bij de symptomen. Daarnaast leer je door middel van EFT (Emotional Freedom Technique) je eigen angstniveau te reduceren binnen enkele minuten. Het is een techniek die snel resultaat geeft bij stress en angstklachten. De behandeling is gericht op hoe je betekenis geeft aan de angstige situaties, het leren herkennen van jouw eigen lichamelijk sensaties en vermijdingsstrategieën. Je leert met andere ogen kijken naar de angstige situatie en je voelt dat je invloed hebt doordat je techniek zelf kan toepassen, ook in situaties zonder psycholoog! Door deze behandelwijze wordt jouw zelfvertrouwen versterkt en vergroot.

Pak jouw angst professioneel aan met onze psychologen!

Wil jij graag jouw angsten overwinnen? Start met de angst Therapie van Psycholoog Noordwijk. Aan de hand van voornamelijk EFT gaan we naar de basis van jouw angst-probleem en helpen we jou van dit probleem af. Tijdens de angst therapie leer je waar je angst vandaan komt en hoe je dit voor jezelf kan overwinnen. Zo heb je uiteindelijk geen problemen meer in deze vervelende situaties waar je in terechtkomt. Je kan ze helemaal zelf overwinnen! Heb je meer vragen over angst therapie bij Psycholoog Noordwijk, mail naar info@psycholoog-noordwijk.nl of bel ons op 06 11 48 21 92.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp