gezondheid.png

Gezondheid therapie bij Psycholoog Noordwijk

Merk jij dat je slecht in je vel zit en heb je het idee dat dit komt door jouw gezondheid? Psychische problemen komen ontzettend vaak voor als gevolg van een verminderde gezondheid. Het is belangrijk dat je hier zo snel mogelijk wat aan doet. Door de psychische problemen kan je namelijk nog verder achteruit gaan in je gezondheid. Denk aan meer gaan eten als gevolg van stress bijvoorbeeld, waardoor je overgewicht kunt krijgen. Schakel onze psychologen in voor gezondheids therapie in Noordwijk! Wij helpen je weer aan een beter fysiek én psychisch welzijn.

Lichamelijke aandoening kan zorgen voor een psychische stoornis

Mensen met een lichamelijk aandoening hebben een grotere kans op psychische stoornissen. Dat blijkt uit het rapport Psychische stoornissen bij mensen met een lichamelijke aandoening van het Trimbos-instituut waarin de 'co-morbiditeit', het samengaan van lichamelijke aandoeningen en psychische stoornissen, bij vijf typen lichamelijke aandoeningen zijn onderzocht, te weten astma/COPD, reuma, chronische rugpijn, hoge bloeddruk, en spijsverteringsproblemen. Mensen met één van deze vijf lichamelijke aandoeningen hadden in het afgelopen jaar ongeveer anderhalf keer zoveel kans op psychische stoornissen dan mensen zonder deze ziekte. Alle vijf de lichamelijke aandoeningen gaan ook gepaard met slechter functioneren. 

Mensen met een combinatie van een lichamelijke aandoening en een psychische stoornis zijn er slechter aan toe. Soms zelfs nog slechter dan wanneer de effecten van de beide afzonderlijke aandoeningen bij elkaar zouden worden opgeteld. Dit geldt niet alleen voor het psychische en lichamelijke welbevinden, maar bijvoorbeeld ook voor het aantal ziektedagen en daarmee voor de productiviteit en kosten voor de samenleving.

Aanhoudende klachten

Wanneer de chronische lichamelijke klachten aanhouden, kan het behulpzaam zijn om tevens naar je psychische gezondheid te kijken. Dat lijkt opmerkelijk, en toch is het van belang om verder te onderzoeken wat je zelf nog meer kan doen aan verbetering van je gezondheid. Kom je hier zelf niet helemaal uit? Schakel dan zo snel mogelijk onze psychologen in voor gezondheid therapie in Noordwijk! Wij helpen je op een professionele manier en met bewezen methodes.

Lichaam en geest staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding, dat is inmiddels bekend. Vanuit deze opvatting is meer inzicht krijgen in je leefstijl van directe invloed op je gezondheid. Denk daarbij onder andere aan de hoeveelheid stress in je leven, grote veranderingen in je leven en omgaan met het accepteren van de klacht.

Behandeling bij Psycholoog Noordwijk

De gezondheidssessies in Noordwijk zijn gericht op inzicht krijgen in welke factoren van invloed zijn op onze gezondheid. Daarbij onderzoeken we of er sprake is van belastende situaties of stress en hoe deze stress wordt gehanteerd. Verder kijken we naar de persoonlijkheidsfactoren die van invloed kunnen zijn op herstel. Daarnaast wordt uw gezondheidsgedrag in kaart gebracht denk hierbij aan eetgewoontes, sporten en roken. Vervolgens maken we een behandelplan met daarin concrete haalbare doelen gericht op herstel.


Heb je meer vragen over gezondheid therapie bij Psycholoog Noordwijk, mail naar info@psycholoog-noordwijk.nl of bel ons op 06 11 48 21 92.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp