gezondheid.png

Gezondheid therapie bij Psycholoog Noordwijk

Mensen met een lichamelijk aandoening hebben een grotere kans op psychische stoornissen. Dat blijkt uit het rapport Psychische stoornissen bij mensen met een lichamelijke aandoening van het Trimbos-instituut waarin de 'co-morbiditeit', het samengaan van lichamelijke aandoeningen en psychische stoornissen, bij vijf typen lichamelijke aandoeningen zijn onderzocht, te weten astma/COPD, reuma, chronische rugpijn, hoge bloeddruk, en spijsverteringsproblemen. Mensen met één van deze vijf lichamelijke aandoeningen hadden in het afgelopen jaar ongeveer anderhalf keer zoveel kans op psychische stoornissen dan mensen zonder deze ziekte. Alle vijf de lichamelijke aandoeningen gaan ook gepaard met slechter functioneren. Mensen met een combinatie van een lichamelijke aandoening en een psychische stoornis zijn er slechter aan toe. Soms zelfs nog slechter dan wanneer de effecten van de beide afzonderlijke aandoeningen bij elkaar zouden worden opgeteld. Dit geldt niet alleen voor het psychische en lichamelijke welbevinden, maar bijvoorbeeld ook voor het aantal ziektedagen en daarmee voor de productiviteit en kosten voor de samenleving.

Aanhoudende klachten

Wanneer de chronische lichamelijke klachten aanhouden, kan het behulpzaam zijn om tevens naar uw psychische gezondheid te kijken. Dat lijkt opmerkelijk, en toch is het van belang om verder te onderzoeken wat u zelf nog meer kan doen aan verbetering van uw gezondheid. Lichaam en geest staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding, dat is inmiddels bekend. Vanuit deze opvatting is meer inzicht krijgt in uw leefstijl van directe invloed op uw gezondheid. Denk daarbij o.a. aan de hoeveelheid stress in uw leven, grote veranderingen in uw leven en omgaan met het accepteren van de klacht.

Behandeling bij Psycholoog Noordwijk

De sessies zijn gericht op inzicht krijgen in welke factoren van invloed zijn op onze gezondheid. Daarbij onderzoeken we of er sprake is van belastende situaties of stress en hoe deze stress wordt gehanteerd. Daarnaast kijken we naar de persoonlijkheidsfactoren die van invloed kunnen zijn op herstel. Daarnaast wordt uw gezondheidsgedrag in kaart gebracht denk hierbij aan eetgewoontes, sporten en roken. Vervolgens maken we een behandelplan met daarin concrete haalbare doelen gericht op herstel.

Heb je meer vragen over gezondheid therapie bij Psycholoog Noordwijk, mail naar info@psycholoog-noordwijk.nl of bel ons op 06 11 48 21 92.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp