depressie.png

"Ik was ernstig somber door veel onverwerkte emoties"

Depressie therapie bij Psycholoog Noordwijk

Het genieten is weg en we voelen ons dagelijks somber en leeg. Geen energie en geen zin meer om ook maar iets te ondernemen. Het piekeren neemt toe, we hebben moeite met concentreren en het slaappatroon is veranderd. Het gevoel gevangen te zitten gecombineerd met een machteloos gevoel (hoe kom ik hier uit?): deze dip houdt wel erg lang aan. Het resultaat is dat mensen die zich depressief voelen, zich gaan afzonderen wat de kwaal verergert.

Cirkel doorbreken

De grens tussen een dip of een depressie is niet precies te trekken. De gevolgen van een depressie zijn vaak ingrijpend want ons ertoe zetten om nog te werken of sociale activiteiten te ondernemen is uitputtend. Depressies ontstaan door een combinatie van erfelijkheid, persoonlijke eigenschappen en wat iemand meemaakt in zijn leven. Dit wordt ook wel het bio-psycho-sociaal model genoemd. Als we de cirkel willen doorbreken dan is het misschien tijd om te begrijpen waar de depressie vandaan komt en hoe de stemming kan worden verbeterd.

Behandeling bij Psycholoog Noordwijk

Door behandeling met onder anderen EFT, Emotional Freedom Technique leer je snel loslaten, en je verleden te verwerken waardoor je je meer emotioneel vrij voelt. Door deze techniek, ook we tapping genoemd, kunnen we het herstel van de depressie versnellen en trachten we een volgende depressie te voorkomen. Bij het bereiken van herstel is belangrijk dat we ons richten op verklarende diagnostiek voor de depressie, zodat we begrijpen wat de oorzaak is. Daarnaast richten we ons op het herstellen van de energiebalans, een goed slaappatroon en een juist voedingspatroon. Bewegen is een voorwaarde voor een geslaagde therapie. Daarom kunnen de sessies bij Psycholoog Noordwijk ook wandelend gedaan worden in de Noordwijkse duinen, strand en bossen. Zie ook de mogelijkheden op de site bij wandelpsycholoog, Walk & Talk.

Heb je meer vragen over depressie therapie bij Psycholoog Noordwijk, mail naar info@psycholoog-noordwijk.nl of bel ons op 06 11 48 21 92.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp