overgewicht.png

"Als je blijvend wilt afvallen zal je dus niet alleen je voeding en beweging moeten veranderen"

Bekend van ‘De Grote Herkansing’

psycholoog-noordwijk_sfeer1.jpg

Hulp bij overgewicht met bij Psycholoog Noordwijk

Eet en dieet gewoontes

Ruim de helft van de volwassenen is te zwaar, blijkt uit cijfers van het CBS. Overgewicht is naast roken de belangrijkste oorzaak van ziekten. Voor veel mensen een goede reden dit nauwlettend in de gaten te houden. Maar wat doen we als het ons niet lukt op gewicht te blijven? Wat doen we als we eetbuien hebben die niet te stoppen zijn? Of ongezonde eetgewoontes niet kunnen laten? We steeds vaker proberen onze vervelende emoties “weg te eten” en we niet goed weten hoe we dit kunnen veranderen?

Risico

Vaak komen we na een periode van lijnen en vasten toch weer aan. We eten te veel op feesten en partijen en we overeten als reactie op vervelende gevoelens zoals onzekerheid en eenzaamheid. De frustratie groeit en het gevoel steeds weer te falen is confronterend. De balans is verdwenen.

Behandeling bij Psycholoog Noordwijk

De behandelsessies zijn erop gericht inzicht te krijgen in wat de oorzaken zijn van het overeten. We brengen de stressfactoren, stresshantering en emotiehantering in kaart. Daarna wordt gekeken welke strategieën we kunnen inzetten om te voorkomen dat we te veel eten. Daarnaast wordt een gezonde leefstijl uitgestippeld. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is een bezoek aan een orthomoleculaire voedingstherapeut voor gericht voedingsadvies. Daarnaast is bewegen een voorwaarde voor verandering. Het resultaat van de behandeling is een gezonde leefstijl en het vergroten van je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Heb je meer vragen over overgewicht therapie bij Psycholoog Noordwijk, mail naar info@psycholoog-noordwijk.nl of bel ons op 06 11 48 21 92.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp