relatie.png

"Het was een moeilijke periode voor ons allebei in ons huwelijk."

Relatietherapie bij Psycholoog Noordwijk

In onze relatie kunnen we op een punt komen waarin we het gevoel hebben niet verder te kunnen. We weten niet goed hoe we moeten omgaan met bepaalde (nieuwe) situaties, zoals verandering van baan, het krijgen van een kind of een onverwachte minnaar. Dit soort situaties kunnen ervoor zorgen dat er onderling minder vertrouwen ontstaat, waardoor ook weer een afstand ontstaat. Soms is het moeilijk hier samen weer uit te komen. De hulp van een psycholoog kan dan de juiste oplossing zijn.

Hoe ontstaat de afstand in een relatie?

De communicatie verloopt stroef, de gezelligheid is ver te zoeken en de discussies groeien. Het geduld raakt op, verwijten nemen toe en we voelen de dagelijkse sleur. We zijn nog wel bij elkaar omdat we weten dat het ook zo leuk kan zijn samen. Maar hoe ook alweer? Zijn er manieren om weer dichter bij elkaar te komen? Wat zijn onze verlangens en wensen in de relatie en mag daar (weer) over gesproken worden? De veelvoorkomende redenen waardoor de afstand in een relatie ontstaat zijn dan ook de volgenden:

  • Communicatieproblemen
  • Levensveranderingen
  • Emotionele afstand
  • Vertrouwensproblemen
  • Aanhoudende meningsverschillen
  • Samenlevingsvormen

Er kan van alles gebeuren waardoor een relatie verandert. Het is hierin belangrijk dat je samen blijft praten om met deze veranderingen om te gaan. Zo zijn er geen verkeerde verwachtingen en zal je op de juiste manier met deze veranderingen omgaan. Vaak wordt hier echter niet goed over gepraat en ontstaat die afstand juist. In dit geval kan het ontzettend lastig worden om hier samen zonder relatietherapie weer uit te komen. Wij zijn er voor iedereen in de hele omgeving van Noordwijk en Noordwijkerhout. Aan de hand van verschillende professionele technieken worden jij en je partner in de sessies begeleid er samen weer uit te komen!

Behandeling bij Psycholoog Noordwijk

Het kan verstandig zijn wanneer je een duidelijke afstand merkt in jullie relatie een onafhankelijke psycholoog te betrekken bij de relatieproblemen. Het doel van de gezamenlijke gesprekken is de kwaliteit van de relatie te verbeteren voor beide partijen. Dat betekent dat de gesprekken gericht zijn op het inzicht krijgen in de eigen attitude en het verbeteren van de communicatie onderling.

Daarbij speelt acceptatie van elkaar en vooral van elkaars verschillen een prominente rol. Dit kunnen jullie ook ontwikkelen! Samen kun je veranderen. Jullie realiseren zelf de vooruitgang, de therapeut dient slechts ter ondersteuning van die vooruitgang.

Heb je meer vragen over onze relatietherapie? Wij bieden onze sessies aan in de hele omgeving van Noordwijk en Noordwijkerhout! Mail naar info@psycholoog-noordwijk.nl of bel ons op 06 11 48 21 92.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp