Niet lekker in je vel? Vage klachten? Druk? Stress? Moe? Als je in balans bent, gaat alles vanzelf. Je bent evenwichtig, energiek, optimistisch en ontspannen. En je kunt tegen een stootje als het even tegen zit. 

De Balansmeting kan als onderdeel van een traject worden ingezet of als eenmalig meetmoment.

Wat te doen met Balansmeting?

Onze Balansmeting biedt je prachtig inzicht in je eigen balans, energie en veerkracht vanuit verschillende invalshoeken. Wetenschappelijk onderbouwd, op papier en klip en klaar ontvang je na invullen van een online vragenlijst de staat van je huidige mentale weerbaarheid. We gebruiken het als extra handvat om te werken aan preventie of herstel bij stress, onbalans en tegenslag.

De uitkomsten van de Balansmeting komen in de vorm van een rapportage. Deze rapportage maakt helder hoe het écht met je gaat onder de oppervlakte en vormen een goede gespreksopener. Zo ontstaat er ruimte voor groei. 

Vijf lagen van inzicht

Het model onderscheidt vijf lagen. 

  • In de diepste laag, de kern behandelen we persoonskenmerken die een extra risico geven of juist weerstand bieden voor het krijgen van stress. 
  • De tweede laag, bronnen, geeft karaktertrekken weer die van invloed zijn op stress. In de volgende laag wordt gekeken naar je gevoel van regie over je eigen leven. Naarmate je meer denkt invloed te hebben op wat er om je heen gebeurt zal je over het algemeen beter in staat zijn met stressfactoren om te gaan. 
  • In de derde laag wordt gekeken naar hoeveel spanning en stress je ervaart. Als je veel spanning ervaart dan is het de vraag hoe je ermee omgaat. Iemand met hoge veerkracht kan flexibel omgaan met stress, tegenslagen en frustraties. 
  • De buitenste laag toont de gevolgen van de manier waarop je met deze spanning en stress om gaat. Namelijk: Wat betekent het voor je energieverdeling?

Hieruit kan worden afgeleid hoeveel risico je momenteel loopt om een burn-out te krijgen. 

Voordelen Balansmeting

  • Laagdrempelig
  • Makkelijk thuis achter de computer in te vullen
  • Vergroten van zelfinzicht en ontwikkelmogelijkheden
  • De B-indicator vertelt je klip en klaar je risico op burnout
  • Preventie, verzuimreductie en productiviteit

De Balansmeting vindt plaats in samenwerking met de Balanskliniek en L&D Support. 

INVESTERING

€ 299,- ex btw voor een meting

Je kunt je hieronder aanmelden.

Direct een afspraak maken

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp