Suzanne Pols

Smarttapping EFT
Smarttapping EFT? Nog nooit van gehoord, maar als het helpt tegen stress en negatieve gedachten probeer ik het graag uit!

Dit was voor mij voldoende reden om me aan te melden voor de 2-daagse training Smarttapping EFT bij Merel van psycholoog Noordwijk. Na nog wat onderzoek op internet en meer te lezen groeide mijn enthousiasme. Ik ben zelf al een tijd bezig met het reduceren van stress gevoelens en het minder kritisch zijn op mezelf, waarbij ik op zoek ben naar wat werkt voor mij. Zo is ook Smarttapping EFT op mijn pad gekomen. Want wat zou het fijn zijn om mezelf op een snelle manier van mijn stressgevoelens af te kunnen helpen en dit ook toe te kunnen passen bij de mensen die ik mijn werk begeleid. 

Nog enigszins sceptisch begon de training met een voorstelrondje, waarin al direct een traumatische ervaring van een mede deelnemer naar voren kwam. Een goed moment om dit aan te pakken en te zien hoe Merel de technieken van het Smarttapping EFT toepast. Wat de overige deelnemers, inclusief mijzelf, daar mochten zien was heel bijzonder. De negatieve lading van de gevoelens werden weg-getapt en er kwam ruimte om met meer afstand naar de gebeurtenis te kijken en erover te praten. Later in de training heb ik dit ook zelf mogen ervaren. Ik heb er last van dat ik niet tegen naalden kan en er altijd enorm tegenop zie wanneer ik een prik moet halen en draai mijn hoofd al weg als er een naald voorbij komt op de tv. Tijdens het tappen heb ik samen met Merel op verschillende beelden mogen tappen, en voelde ik ondertussen de lading van de negatieve gevoelens wegzakken. Heel bijzonder. Door het tappen op acupressuur punten worden stress-reductiesignalen gestuurd naar het deel van de hersenen dat wordt geactiveerd door angst. Dit in combinatie met het uitspreken van gevoelens en gedachten samen met het uitspreken dat je  ’jezelf accepteert en waardeert precies voor je wie je bent’ heel goed werkt. Ik ben zelf ook om nu ik het ervaren heb en heb zelfs in de week na het tappen op dit onderwerp op tv gekeken naar een beeld van hoe iemand werd gevaccineerd. Ik hoefde niet eens weg te kijken van mezelf! Dat ik nu al zo’n effect ervan mag ervaren laat wel zien dat deze techniek heel effectief is. 

Gedurende de training was er ruimte voor de achtergrond van de training en werkzame factoren en daarnaast hebben we zelf veel kunnen oefenen met het tappen op elkaar. Tussen de trainingen door hebben we ook via facetimen geoefend met elkaar. Een fijne manier om de techniek nog beter onder de knie te krijgen. Wat hier ook zeker aan bij heeft gedragen is de app die is ontwikkeld door Merel. Via deze app kun je tappen met Merel, je bewust worden van je negatieve gedachten/ervaringen en er actief mee aan de slag gaan. Je kunt een dagboek bijhouden, mediteren en andere oefeningen doen. Ik heb er al mee geoefend en ga dit zeker voortzetten.  

Ik wil Merel bedanken voor het mogelijk maken van deze training, door haar enthousiasme en kundigheid zullen veel meer mensen deze techniek gaan gebruiken en daardoor mogen ook meer mensen ervaren hoe bijzonder dit is en wat het op kan leveren. Ik hoop op mijn beurt ook weer anderen hier enthousiast voor te kunnen maken en kennis te laten maken met het Smarttapping.

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp