Nina, 28 jaar

Angst en paniek therapie
Al zolang als ik mij kan herinneren heb ik van tijd tot tijd last gehad van angst- en paniekaanvallen. De afgelopen jaren was het minder, maar ineens was het daar

weer en begon het mijn leven op steeds meer manieren te beïnvloeden. Ik wilde niet meteen weer een heel GGZ traject ingaan, maar had behoefte aan een directe en praktische aanpak. Mijn huisarts verwees mij daarom door naar Merel.

Ik voelde mij direct op mijn gemak bij Merel, maar om heel eerlijk te zijn stond ik in het begin vrij sceptisch tegenover de Smarttapping EFT-techniek. Het voelde een beetje raar en ik dacht niet dat dit mij zou kunnen helpen. Tijdens mijn tweede afspraak heb ik dit dan ook direct aangegeven en Merel reageerde heel begripvol. We zijn toen op een andere manier aan de slag gegaan en hadden afgesproken dat als ik toch nog met de EFT techniek wilde gaan werken dat ik dit zelf zou aangeven.

De eerste afspraken hebben we ons vooral gericht op de cognitieve gedragstherapie, dit heeft mij veel inzicht gegeven in hoe angst en paniek werkt en hoe ik de signalen bij mijzelf kan herkennen. Hierdoor zag ik in dat angstgevoelens en gedachtes niet realistisch zijn, ook al voelde het soms nog zo sterk van wel.

Vervolgens was ik toch nieuwsgierig geworden naar de EFT-techniek. Al snap ik nog steeds niet precies hoe het kan, uiteindelijk heeft het tappen mij enorm geholpen met het loslaten van de angst- en paniekgevoelens. Ik kwam bij Merel omdat ik opzoek was naar concrete handvaten om om te kunnen gaan met voor mij lastige situaties en momenten, en die heb ik grotendeels gekregen uit de EFT-techniek. Door te ervaren dat ik zelfs middenin een paniekaanval mijzelf weer rustig kan maken door te tappen heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik voel mij nu weer sterk genoeg om alles te kunnen doen wat ik wil en weet dat ik zelfs in de meest confronterende situaties mijn angsten kan overwinnen.

Wat mij naast de cognitieve gedragstherapie en EFT-techniek heeft geholpen is de begeleiding van Merel. Zoals eerder gezegd voelde ik mij heel snel bij haar op mijn gemak. Merel is vriendelijk, begripvol en oordeelt niet. Daarnaast wist zij mij iedere keer weer te motiveren om aan mijzelf te blijven werken en niet te stoppen bij “ik voel mij oké”, maar door te pakken tot ik mij weer volledig goed voelde.

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp