Hilde, 48 jaar

Relatietherapie
"Ruim anderhalf jaar geleden kwam ik bij Merel om te starten met relatietherapie. Verder dan twee sessies kwam het niet; mijn toenmalige echtgenote besloot me

definitief te verlaten na 21 jaar huwelijk. Op dat moment, en ook in de periode die volgde, ervoer ik pijn en angsten die ik nog nooit eerder gevoeld had.

Niks ging meer vanzelf, ik wist niet meer wat, hoe en wanneer te communiceren en wat te doen met mijn emoties. En hoe moest ik omgaan met het verdriet van mijn kinderen en met de emoties en adviezen van dierbaren om mij heen? Ondertussen moest ik het huishouden en mijn full-time baan gaande houden. Het was allemaal meer dan ik zelf aankon.

Ik besefte dat ik hulp nodig had in de vorm van een onafhankelijke en wijze psycholoog. Gelukkig hoefde ik daar niet naar op zoek te gaan: Merel had me in ons kennismakingsgesprek al de kracht van Smarttapping EFT laten ervaren. Wat vanaf toen volgde, waren niet alleen EFT sessies, maar ook praatsessies en wandelsessies. Ik las boeken die ze me leende, bekeek filmpjes die ze doorstuurde, ik volgde workshops en ging zelfs in op haar advies te gaan sporten om o.a. mijn woede te kanaliseren. Merel was betrokken en oprecht begaan, en gaf me vele inzichten op allerlei vlakken.

Het bijzondere was dat ik niet afhankelijk werd; ze gaf me juist handvatten om zelf aan de slag te gaan. De moeilijkste momenten waren die dat ik alleen was, en juist dan kon ik zelf EFT toepassen. Zo was ik in staat de scherpe randen van de pijn af te halen, of zorgde ik ervoor dat ik een goede nachtrust kreeg.

Merel liet haar licht schijnen op de mogelijkheden die ik zelf bezat om met moeilijke en pijnlijke situaties om te gaan. Zo ben ik stapje voor stapje vooruit gegaan. Toen ik bemerkte dat ik weer zelf beslissingen kon nemen en zelf weer de goede woorden kon vinden, was de tijd gekomen om met de sessies te stoppen. De inzichten die ik verworven heb, zullen me de rest van mijn leven helpen. Ik zie de toekomst met vertrouwen en in alle rust tegemoet: ik kan weer genieten van de mooie dingen die het leven me biedt, en ook weet ik dat ik tegenslagen aan zal kunnen."

Merel, zoals je kunt lezen, ben ik erg blij en ook dankbaar dat ik jou op het slechtste moment in mijn leven ben tegengekomen. Dankjewel voor alles.

Lieve groeten, Hilde 48 jaar

Contactgegevens:

Psycholoog Noordwijk
Merel Hovestad MSc
T: 06 11 48 21 92
E:  info@psycholoog-noordwijk.nl


Praktijkadres:

Locatie 'de Vonk'
Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout

© 2024 Psycholoog Noordwijk. All Rights Reserved.

Whatsapp